30.8.
31.8.
31.8.
1.9.
1.9.
1.9.
12.10.
13.9.
14.9.
14.9.
14.9.
14.9.
11.10.
12.10.
20.9.
21.9.
21.9.
21.9.
22.9.
22.9.
22.9.

Nevážne vážne o 2FL: Kolo v znamení MMA

Tento týždeň sme mohli hodnotiť prvú tretinu druholigovej sezóny 2021/2022. Hovorí sa však, že Partizáni nechceli figurovať v tohtotýždennom vydaní Nevážne-vážne, a tak to zahrali na školáka, ktorému sa symptómy čierneho kašľa objavia zrovna pred písomkou z matiky. Do kompletného programu odohratých desiatich kôl nám tak visia tri zápasy. Nášmu pozornému oku však neuniknú…

MŠK Žilina B – FC Rohožník 1:1 

Rohožník to je taký Arjen Robben medzi klubmi. Všetci vedia, čo spraví, no aj tak tomu nevedia zabrániť. Tentokrát sa to stalo Žiline, ktorá nechala hneď v úvode Rohožník utiecť do takmer nebránenej kontry a už po 7.minútach Rohožník víedol, keď Privrel dvere na ceste Žiliny za tromi bodmi. O päť minút bolo vyrovnané a mamy, tety a babky hráčov žilinského Béčka na tribúnach predpokladali, že ich rodinní príslušníci znesú na umelku pod Dubňom oheň a síru a ony budú môcť ísť domov piecť buchty už po prvom polčase. Ich víťazné ambície však ostali v štádiu štátnych nájomných bytov, a tak sa už vo zvyšku zápasu nič neudialo. Vyzerá to, že vnútroklubová smernica zakazuje Béčku získavať viac bodov ako Áčko, preto, vsádzajte na ich výhru, až keď ich bodovo predbehnú ich prvoligoví kolegovia.

MŠK Púchov – ŠTK Šamorín 2:1 

Kto chcel vidieť krv, nemusel čakať do ranných hodín zápasu Joshua – Usyk. V Púchove to odzačiatku vrelo jak u Plačkovej v labáku. Domáci na začiatku zápasu boli lepší a možno by sme sa dočkali aj prvej výhry Púchovčanov v sezóne, za ktorú by sme ich mohli pochváliť. Lenže po polhodine hry sa zápas zmenil na festival potýčiek, tvrdých zákrokov, nadávok a rozbitých nosov, v ktorom futbal šiel bohužiaľ bokom. Vtedy totiž rozhodca udelil hosťujúcemu Boatengovi červenú kartu za zákrok, ktorý sme nevideli, pretože lopta, aj pohľady kamier smerovali na opačný koniec ihriska. Šamorín išiel v oslabení do vedenia, potom však prestriedal a začal sa báť o výsledok. Domáci sa presadili dvoma hlavičkami Holiša, ktorý si za to, že ešte pred gólmi nedostal červenú kartu, musí hodiť päť zdravasov a trikrát očenáš (nie ten), a otočili duel, ktorý pokračoval aj po záverečnom hvizde prestrelkou na internete. Šamorínčanov urazili nadávky do feferónov a údajné rasistické urážky, smerujúce z tribún, Púchovčanov zase urazilo, že im Šamorínčania rozkopali dvere a urazili ich svojim vyjadrením o tom, že sa urazili. Neprehľadné ako dianie na ihrisku. Zápas, v ktorom prehrali všetci, domáci, hostia a najmä diváci, no Púchov si pripísal tri body.

FK Dubnica – MFK Dukla Banská Bystrica 0:1 

Špekuluje sa, že Bystricu stála minulosezónny postup do najvyššej súťaži ich semi-spanilá jazda Slovnaft Cupom. Varga a spol nenechali nič na náhodu a radšej sa “nechali” z tohtoročnej edície pohára vyliať ešte skôr ako si svoje líderské postavenie začnú komplikovať. V Dubnici nastúpili s ôsmimi zmenami oproti pohárovému zápasu v Podbrezovej a už v 9. minúte dal gól, kto iný, ako Depetris, ako inak ako po kombinácii Šulca a Polievku. Bystričania po Vujoševićovi našli ďalšieho hroťáka, ktorý produkuje gól za gólom, tento však zrejme nenase.ie žiadneho z majiteľov Dukly, a tak to vyzerá na produktívne spojenie na ceste za prvými dvoma miestami. Srbsko-trenčianske súkolie Dubnice do zápasu išlo po hlave, čoho dôkazom je desať “štichov” na dvoch hlavách Dubničanov a hoci v ostatných zápasoch podáva pomerne slušné výkony, na rozbehnutého lídra to tentokrát nestačilo.

KFC Komárno – FC Košice 1:1 

Komárno v predošlých štyroch zápasoch na domácom ihrisku nedostalo ani gól a to do tejto bilancie zarátavame aj pohárový zápas proti DAC. Niet divu, že proti Košiciam velila taktika hlavne neinkasovať. Na šance sme preto nesledovali výživný zápas, hoci domáci hrozili, a to najmä zo štandardiek, keď po priamom kope nastrelili tyč a po rohovom brvno. Do vedenia však išli hostia. Hoci po dánsky sa “celý zápas nenápadný” povie Molvadgaard, bol to práve tento útočník, kto vtipne preloboval Brédu a zdalo sa, že vybojuje pre Košice tri body. V nadstavenom čase však Kim nepotvrdil, že Kórejci majú šikovné ručičky a nechal si tú svoju v páde nastreliť. Keďže si cez týždeň Komárno úspešne natrénovalo penalty proti DACu, nemali problem z ponúknutej príležitosti vyrovnať, a tak ako jediný tím, ktorý už odohral na domácom ihrisku šesť zápasov, ešte stále neprehral.

ŠK Slovan Bratislava U21 – MŠK Námestovo 3:0 

Ak som minulý týždeň písal, že si máte staviť na to, že Námestovo bude prehrávať ešte pred úvodným hvizdom rozhodcu, nebol som veľmi ďaleko. Už pri oznámení základnej zostavy domácich slovanistov, v ktorej figurovalo päť hráčov z A tímu, bolo jasné, že Námestovu v hlavnom meste ruže nepokvitnú. Napriek “manku” však prvý gól z hry mohli dať hostia, svoju možnosť nevyužili, a tak skóre otvoril Antálek, pri ktorého hlavičke by som ruku do ohňa za to, že to myslel ako strelu, nedal. Po 70 minútach bolo 2:0, čo hosťujúceho brankára rozhodilo natoľko, že si loptu zmýlil s horúcim zemiakom, vďaka čomu domáci pridali aj tretí gól. Ak sa v Námestove doteraz chlácholili tým, že ani ostatné tímy v boji o záchranu veľmi nebodujú, po tomto kole už nabrali na predposledný Púchov stratu päť bodov, čo je o celé štyri body viac, ako doteraz vybojovali.

FC Petržalka – FK Železiarne Podbrezová 0:1 

Nebojím sa povedať, že čo sa týka hry, po prvej tretine súťaže najlepšie vyzerá Podbrezová. Akurát sa nemôžu pochváliť vyloženými strelcami, ktorí by boli zárukou premieňania šancí. Aj v šlágri kola v Petržalke boli dominantnejším tímom, domácim často aj niekoľko minút nedovolili vyjsť z obrannej ulity, postavenej pred svojou šestnástkou, no gól nie a nie dať. Domáci sa na trápenie v koncovke Železiarov nemohli dívať, a tak im pomohli vlastným gólom. Na vlásku druhý gól Podbrezovej visel ako Sagan na pelotóne majstrovstiev sveta, no na rozdiel od nášho cyklistu ne(od)padol. A keďže gólové snahy Petržalky boli v tomto zápase až príliš podobné hráčskym charakteristikám ich kádra – nádejné, Podbrezovčania si mohli do bodovej tabuľky pripísať veľkosť pŕs Karlosa Vémolu.


Aktuálne články

Mesiace nehrával. Olejník sa vrátil a zariadil víťazstvo Tatrana
Humenné zatiaľ vonku so zhodnými prehrami, bude na Považí znovu gólová divočina?
Laura rozšíri zbierku o ďalšiu sošku. Métu si nastavil na číslo desať
TOP 5 last-minute prestupov v MONACObet lige
Ľuboslav Laura s Gólom mesiaca
Slovenské duo a kvarteto legionárov. Hlasujte za najkrajší gól mesiaca MONACObet ligy!
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 7 13:4 16
2. 6 11:6 13
3. 7 13:12 12
4. 6 11:6 11
5. 6 7:6 10
6. 7 13:13 10
7. 7 8:11 10
8. 6 7:6 8
9. 7 9:14 8
10. 6 8:12 7
11. 6 6:6 6
12. 6 9:11 6
13. 7 4:8 5
14. 6 5:9 2