30.8.
31.8.
31.8.
1.9.
1.9.
1.9.
12.10.
13.9.
14.9.
14.9.
14.9.
14.9.
11.10.
12.10.
20.9.
21.9.
21.9.
21.9.
22.9.
22.9.
22.9.

Nevážne vážne o 2FL: 50 odtieňov Podbrezovej a Hľadá sa Supersudí

Druhá liga je na vzostupe. Má niekoľko kvalitných ex-ligistov či reprezentantov, nespočet talentovaných hráčov, prepracováva sa na televízne obrazovky, je na očiach. Napriek tomu takmer každé kolo sú hlavnou témou diskusií výkony rozhodcov. Vyhlasujem zbierku na honorár Paľa Haberu, aby nám do druhej ligy našiel rozhodcov, ktorí falošne neprekričia zvyšok orchestra.

FK Železiarne Podbrezová – Slavoj Trebišov 3:0 

Len málokto by po úvodných šiestich kolách, keď Trebišov atakoval prvú priečku čakal, že po tretine súťaže bude mať na konte toľko gólov ako predposledný Slovan. Slavoj v ostatných štyroch zápasoch vždy prehral a nazbieral skóre 1:11. Našťastie pre nich, úvod súťaže im bodovo prial, a tak ešte stále nie sú namočení do zóny zostupu, no gólová produktivita tímu je na pováženie. To Podbrezová sa pomaly doťahuje na Duklu a Žilinu v počte strelených gólov, keď Trebišovu dala poľahky trojku. Duo Kováčik – Galčík hrá už hádam naslepo. Podbrezová má však jeden problém a to je, že si vždy nájde jeden z 50 odtieňov sivej na sebadeštrukciu postupových ambícií. Keď to konečne vyzerá nádejne na ihrisku aj na lavičke, objaví sa problém na tribúne, na čo sa už ozvali aj skúsený Breznaník a tréner Skuhravý. Trojročná skúsenosť Podbrezovej so snahou o postup by mala byť dostatočná na to, aby vedeli, že tak jednoduchá cesta to nie je. Preto by sa čo najrýchlejšie mali všetci v klube posadiť do rovnakého vlaku, inak ostane zabrzdený v druholigovom depe.

MFK Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina B 3:2

Súboj týchto dvoch celkov je už pravidelne reklamou na druholigový futbal, hlavne preto, že oba celky chcú hrať ofenzívny futbal a obom celkom to aj dovoľuje ich kvalita. Aj tento zápas si fanúšikovia museli užiť, veď padlo päť gólov, tyčka a to ani jeden z celkov nehral v najsilnejšom zložení. Domácej Dukle chýbali traja členovia základnej zostavy, ďalší dvaja hrali s menším či väčším zranením. Žilinčania “odvážne” išli do zápasu proti lídrovi v ten istý deň, ako hral ich A tím, aj z toho dôvodu mal na lavičke len päť hráčov, čo len podčiarkuje sympatickosť snaženia sa a sebavedomie mladého tímu v druholigovej súťaži. Jaj, a Depetris už dal osem gólov pri 373 odohratých minútach. Len aby sa nezabudlo. Je to aktuálne najlepší kanonier v dvoch najvyšších slovenských súťažiach. A mimochodom, Dukla odohrala svoj posledný domáci zápas vo Zvolene. Bylo to krásné (nie) a bylo toho dost (áno). Nabudúce už na Štiavničkách, ďalšom vynovenom štadióne, za ktorý sa nebudeme hanbiť.

ŠTK Šamorín – KFC Komárno 1:2

Šamorínski fanúšikovia si po uplynulých dvoch kolách museli vziať dovolenku a odísť na pár dní na relaxačný pobyt na Balaton, pretože proti Púchovu aj proti Komárnu sledovali zápasy, po ktorých mali v hlavách tlaky väčšie ako účastníci Love Island v nohaviciach. V žitnoostrovskom derby to bolo od začiatku nervózne, chrániče píšťale pišťali viac ako píšťaly a ten jediný, čo na to mal oprávnenie, svoju píšťalku použival síce spravodlivo rovnako, no na obe strany rovnako zle. Všetky tri góly v tomto zápase padli po viac ako sporných rozhodcovských rozhodnutiach. Najprv sa presadili hráči Komárna, teda nie tak úplne. Pri poliacej čiare vyskúšal hosťujúci stopér tvrdosť Sharaniho kostrče, rozhodca nechal pokračovať, a tak Németh peknou uličkou našiel Tótha, ktorý vo veľkej príležitosti netrafil. Domácemu obrancovi Pančíkovi prišlo ľúto, neviem, či zvíjajúceho sa Sharaniho, alebo toho, že z peknej akcie gól nepadol, a tak nikým neatakovaný poslal hlavou loptu do vlastnej siete. Pred polčasovou prestávkou si zase sudí nevšimol jasnú ruku domáceho stopéra v šestnástke, hráči Komárna sa venovali faktickým poznámkam viac ako opozícia v parlamente, čo využili domáci na rýchly brejk, zakončený tentokrát už odpískaným penaltovým zákrokom. Rozhodca vs. zápas 2:0. To, že v napínavom derby, v peknom počasi a peknou kulisou, strhne pozornosť výhradne na svoju stranu, spečatil rozhodcovský tím v 55.minúte, keď si nevšimol, že gól padol z ofsajdu. Finálne skóre: rozhodca vs. zápas 3:0. “Normálny” gól v zápase nepadol, aj preto, že domáci útočník Sharani sa po Fortuna lige rozhodol, že získa titul hráč s najväčším počtom šancí bez gólu, aj v druhej najvyššej súťaži. Komárno si zápas postrážilo a ukázalo, že Radványi vyskladal tím, ktorý ešte môže minimálne potrápiť Duklu a Podbrezovú v ich “jasnej” postupovej misii.

FK Humenné – ŠK Slovan Bratislava 1:0

Kto nájde recept na humenské štandardky? Taký lajtmotív by mohol lemovať druholigovú scénu v súvislosti s výkonmi a výsledkami nováčika z Humenného. Východniari sú majstri v štandardkách, až osem z doterajších 14 gólov dali priamo zo štandardky alebo zo situácie, ktorá z nej vyplynula. K tomu môžeme pripočítať dva góly, ktoré padli po nákope z voľného priameho kopu a jeden po autovom vhadzovaní a je nám jasné, čo stojí za humenským pokračujúcim úspechom. Nestáva sa často, že 14 gólov stačí na 23 bodov, ale počkáme si, čo v ďalšom zápase Skalica, pretože tá tento počin môže o gól prekonať. Tak či onak, Humennému “ide” aj naďalej. Slovan vyriešilo už v 20.minúte, keď sa presadilo po štandardke. Potom sa už v podstate nič nestalo a teoreticky mohli fanúšikovia po polčasovej tombole ísť aj domov. Slovanisti síce už zbierajú body a aj keď nie, tak “nefasujú”, na Humenné u súpera to však nestačilo.

MŠK Námestovo – MŠK Púchov 0:4

Ťažko sa niečo smerom k druholigovému pôsobeniu Námestova hodnotí, ak v domácom súboji proti predposlednému tímu vyšlú medzi tri žrde jeden “presný” pokus, aj to taký, že hosťujúci brankár radšej vyšiel sedem metrov do ihriska, aby sa to domácim vôbec započítalo za strelu na bránu. Námestovo má skóre ako čas tretieho budíka pracovníka na trojsmennú prevádzku – 5:43 a bodov toľko, že už hádam teraz môžeme smelo vyhlásiť, že v budúcej sezóne bude v 2FL o jeden oravský celok menej. Poďme teda radšej na Púchov, ktorý konečne začal zbierať body a razom mu chýbajú dva na záchranu. O prsia púchovského stredného útočníka je najlepším hráčom Púchova skúsený Mráz, ku cti považskému tímu slúži to, že po Pišojovi dokázali slovenskému futbalu ponúknuť ďalšieho talentovaného stopéra v podobe Jakuba Pavloviča. Uvidíme, ako sa bude “gumárom” dariť ďalej, čaká nás určite zaujímavý súboj o záchranu.

MFK Skalica – FK Dubnica 4:1

Vyopaľovaní, oddýchnutí a plní elánu sa po dvojtýždňovej pauze vrátili do zápasového kolotoča Skaličania. Tréner Kostelník im počas voľna zrejme nainštaloval softvér na lepšie zakončenie, pretože v tomto týždni v rámci Slovnaft Cupu a druhej ligy strelili Záhoráci toľko gólov ako v celom doterajšom priebehu sezóny dokopy – jedenásť. Skalica zbierala body aj keď góly nedávala, čo dokáže, keď ich začne strieľať, ukázali Dubnici v demo verzii. Na ľavej strane trhal súperovu obranu Mizerák, v strede sa trhala sama a na všetko dohliadali šikovní rýchlonohí mladíci Hambálek a Voleský. A to ešte mlčali najvýraznejšie postavy skalického tímu, Šebesta a Baumgartner. Skalicu najbližšie čakajú MŠK Žilina v repre móde, Bardejov a juniorka Slovana. Euro na deväť bodov z troch zápasov?

FC Rohožník – Partizán Bardejov 1:1

To oveľa menší dôvod na radosť pri pohľade na zápasový program majú v Bardejove. V októbri ich postupne čaká Dukla, Humenné, Skalica, Podbrezová a Košice, a tak zápas v Rohožníku bol na dlhšie obdobie najväčšou šancou na trojbodový zápis a odpútanie sa z predposledného miesta. Bardejov aj išiel do vedenia už po šiestich minútach, ale vedenie im vydržalo tak dlho, ako záujem posledných troch potenciálnych nových majiteľov klubu. Fair-play, Bardejov nemusí zbierať u súpera body ako na bežiacom páse, v Rohožníku sa bod počíta, najmä doma to však musí vyzerať lepšie ako jedna výhra, aj to proti Námestovu, z piatich zápasov. Na pandemické zastavenie sezóny to nevyzerá, na licenčné problémy niekoho z ligy tiež nie, a tak Bardejov musí zabrať na ihrisku, ak nechce mať po jeseni stratu, ktorú nedobehnú ani na roztopených jarných snehoch svojho štadióna.


Aktuálne články

Mesiace nehrával. Olejník sa vrátil a zariadil víťazstvo Tatrana
Humenné zatiaľ vonku so zhodnými prehrami, bude na Považí znovu gólová divočina?
Laura rozšíri zbierku o ďalšiu sošku. Métu si nastavil na číslo desať
TOP 5 last-minute prestupov v MONACObet lige
Ľuboslav Laura s Gólom mesiaca
Slovenské duo a kvarteto legionárov. Hlasujte za najkrajší gól mesiaca MONACObet ligy!
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 7 13:4 16
2. 6 11:6 13
3. 7 13:12 12
4. 6 11:6 11
5. 6 7:6 10
6. 7 13:13 10
7. 7 8:11 10
8. 6 7:6 8
9. 7 9:14 8
10. 6 8:12 7
11. 6 6:6 6
12. 6 9:11 6
13. 7 4:8 5
14. 6 5:9 2