30.8.
31.8.
31.8.
1.9.
1.9.
1.9.
12.10.
13.9.
14.9.
14.9.
14.9.
14.9.
11.10.
12.10.
20.9.
21.9.
21.9.
21.9.
22.9.
22.9.
22.9.

Nevážne vážne o 2FL: Jedna polovica súťaže, ktorá vydá aj za štyri štvrtiny

Poznáte ma, po kritiku nejdem ďaleko a ak aj musím, nechám sa doviezť autom, ale keď treba pochváliť, urobím to rád. A prvú polovicu tejto sezóny, ktorú zakončilo 15.kolo, pochváliť musím. Veď má všetko, čo by mala táto súťaž mať. Neprehľadnosť v boji o postup, kvalitné zápasy na týždennej báze, Popolušku z Humenného, súboje o záchranu tak vyhrotené, že ich pozerá aj Dana White z UFC, jednoducho, dráma, ktorá v rebríčku napínavosti atakuje vašu každomesačnú matematickú olympiádu v prepočte toho, či vám vyjdu peniaze do výplaty. 2FL ma baví! A čo vás?

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava B 5:0 

Pred zápasom pútala pozornosť odfarbená hlava Dávida Hrnčára, ktorou si u Weissa vypýtal druholigovú nomináciu a možno sa aj kvôli nemu niektorí fanúšikovia prišli pozrieť na prvoligový výkon. Videli ho a možno aj zo strany niektorej z odfarbených hláv, no určite žiadna z nich nepatrila hráčovi Slovana. Podbrezová predviedla absolútne dominantný výkon a stačilo jej na to pol pary, vypustenej z neďalekých železiarní. Najprv sa trafil parádne Kováčik, potom si vylúčenie súpera vypýtal Issa, ktorý svojim zaradením do základu pripomenul, že Podbrezová má najširší káder v lige, do polčasu pridali domáci ešte dva a po náročnom zápase v pohári proti Trnave si mohli v druhom polčase vydýchnuť. Na cestu slovanistom pribalili ešte dva presné zásahy, nacvičili si gól snáď z každej situácie – volej, priamy kop, jedenástka, klasický “nudný” gól z hry, aj vyšachovanie do prázdnej a po skúsenostiach bažiacim “juniorom” nadelili ďalšiu cennú skúsenosť s vysokou prehrou.

MŠK Námestovo – FC Petržalka 1:3

V tomto zápase mohol súper Petržalky pokojne bodovať. Keby však ním bol niekto iný ako Námestovo. Domáci naplno ukázali svoj veľký problém a tým je premieňanie šancí. Ale aby som nebol len kritický, Námestovčania tentokrát nepôsobili odovzdane, neustále sa tlačili do zakončenia a za stavu 1:2 mohli niekoľkokrát vyrovnať, no Farského zásah ostal osamotený. V 80.minúte si domáci brankár struhol klasický kiks, ktorý hostia samozrejme potrestali a domáci fanúšikovia mohli v rámci dušičkového víkendu zo štadióna rovno ísť zapáliť sviečku za zosnulé druholigové ambície Námestova. Po polovici súťaže strácajú na záchranu už 14 bodov a na ich zotrvanie v súťaži by si netipol ani tipér-optimista Attila Végh.

Partizán Bardejov – FC Košice 0:3

Bardejovčania síce v rámci bodov na tom nie sú tak zle, ako Námestovo, ale ich situácia je po zápase s Košicami už viac ako povážlivá. Nejde o to, že by prehrali. Body proti favoritovi sa zrejme veľmi v Bardejove neočakávali. No súperi sponad čiary zostupu im stihli utiecť už tak výrazne, že ani tradičná “silná jar” Partizánu už nemusí stačiť. Gól dali už tak dávno, že ho v zázname vysiela Trojka RTVS v Noci v archíve, silná individualita, či herný štýl, o ktorý by sa dalo oprieť, sú v nedohľadne. To Košice zdá sa zastabilizovali svoje výkony a výsledky. Na čelo síce strácajú dosť, ale pozor! Vďaka šikovnosti manažmentu, ktorý presvedčil celý druholigový pelotón, že Kde domov muj v skutočnosti zložila skupina Nocadeň ako hymnu FC Košice, si žltomodrí popresúvali skoro všetky jesenné zápasy k súperom. Jar tak prakticky celú odohrajú doma a môžu útočiť zo závetria.

MŠK Púchov – FK Dubnica 1:2

V považskom súboji o to, koho po sezóne v súťaži nahradí ambiciózna Považská Bystrica, medzi Púchovom a Dubnicou hrali prím hráči Trenčína. Hneď z úvodu geografického okienka o povodí rieky Váh si brankár aj obranca Púchova nacvičili ďalší skeč zo šou Bennyho Hilla, keď sa obaja snažili odkopnúť loptu, ktorá sa ale dostala k hosťujúcemu hráčovi a ten otvoril skóre. Keď nevyšiel úvod, vyšiel aspoň záver polčasu, v ktorom domáci dokázali vyrovnať. Púchovčania sa prirodzene snažili o tri body, veď v súboji o záchranu by ich remíza príliš nevytrhla z biedy, no päť minút pred koncom sa ich brankár pri rohu preletel tak, že nechal väčšiu uhlíkovú stopu ako Čaputová na ceste na summit OSN a Pagáč rozhodol. Púchovčania na svojich nedalekých susedov začínajú strácať a do konca jesene ešte musia bodovať, aby im neutiekli viac ako na aktuálnych päť bodov.

KFC Komárno – Slavoj Trebišov 4:1

Cez týždeň Trebišov zaujal tým, že v záujme upokojenia údajnej mediálnej bubliny dementoval, že za odchodom Michlíka z klubu by bola agresitivita zo strany trénera Desiatnika. Akurát, že nebyť vyjadrenia klubu, absenciu dovtedy nevýrazného Michlíka by si asi nikto nevšimol. Žiadna bublina neexistovala, možno jedine nejaká z hubba-bubba žuvačky, ktorú Desiatnik od zlosti žuje pri pozeraní výkonov svojich zverencov. Tí aj v Komárne predviedli žuvačkový výkon a domáci ich rozhrýzli už v prvom polčase. V druhom pridali výstavný gól z priameho kopu, a tak jediné, čo mohli Trebišovčania oslavovať, bol prvý gól na súperovom ihrisku v tejto sezóne a fakt, že za nimi v tabuľke sú tímy ešte pod väčšou dekou ako oni.

MFK Skalica – FK Humenné 0:1

Vidieť, že gólman Dávid Slávik má veľký vplyv na svojich spoluhráčov, ktorí sa vďaka nemu naučili aj chytať. Stopér Luberda chytil proti Skalici gól, zvyšok mužstva chytil covid a celý tím aj tri body v súboji o prvé miesto. Humenčania mali lepší prvý polčas, keď okrem platného gólu dali aj jeden, ktorý neplatil. Nebudeme si klamať, svoju úlohu v tom zohral aj vietor, ktorý na bránu Junasa poslal nejeden nebezpečný pokus. V druhom polčase však prezliekol dres a hral so Skaličanmi, no Slávik ukázal, že vo vetre sa vie pohybovať lepšie ako Junas a nedovolil lopte prejsť až do brány ani pri jednom zo 7 streleckých pokusov domácich. Humenčania pokračujú v spanilej jazde druhou ligou, ktorú môžu zastaviť len tri veci – covid, zimná prestávka a oni sami.

ŠTK Šamorín – MŠK Žilina B 3:0

Žilinská rezerva pôsobí v tejto druholigovej sezóne ako lacnejší automatický vysávač, ktorý keď vyjde z domovskej stanice, okamžite sa vybije a musí sa vrátiť domov. Na súperovom ihrisku sú šošoni poloviční, bez ohľadu na to, v akom zložení nastúpia. V Šamoríne hrali aj viacerí hráči zo žilinského Áčka, čo však nemalo výraznejší efekt, ak samozrejme nerátame fakt, že pri aktuálnych karanténnych problémoch v Žiline by bez nich tím nevyskladali. Chvíľami som si myslel, že domáci Boateng musí mať hlavu minimálne rozmerov Milana Zimnýkovala, lebo každá centrovaná lopta pristála práve jemu na čele. Hostia v osobných súbojoch striktne dodržiavali ROR pravidlá, a tak sa šamorínsky tím dostával do zakončenia ľahšie ako influenceri z basy. Osem striel na bránu, tri góly, štvorbodový náskok na Žilinu a vo zvyšku jesene los, ktorý velí Šamorínčanom útočiť na 6.priečku, ktorú si pred sezónou predsavzali.


Aktuálne články

Mesiace nehrával. Olejník sa vrátil a zariadil víťazstvo Tatrana
Humenné zatiaľ vonku so zhodnými prehrami, bude na Považí znovu gólová divočina?
Laura rozšíri zbierku o ďalšiu sošku. Métu si nastavil na číslo desať
TOP 5 last-minute prestupov v MONACObet lige
Ľuboslav Laura s Gólom mesiaca
Slovenské duo a kvarteto legionárov. Hlasujte za najkrajší gól mesiaca MONACObet ligy!
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 7 13:4 16
2. 6 11:6 13
3. 7 13:12 12
4. 6 11:6 11
5. 6 7:6 10
6. 7 13:13 10
7. 7 8:11 10
8. 6 7:6 8
9. 7 9:14 8
10. 6 8:12 7
11. 6 6:6 6
12. 6 9:11 6
13. 7 4:8 5
14. 6 5:9 2