30.8.
31.8.
31.8.
1.9.
1.9.
1.9.
12.10.
13.9.
14.9.
14.9.
14.9.
14.9.
11.10.
12.10.
20.9.
21.9.
21.9.
21.9.
22.9.
22.9.
22.9.

TOP 5 last-minute prestupov v MONACObet lige

Už v piatok nás po prvej reprezentačnej prestávke čaká ďalšie súťažné kolo. Ešte pred ním bolo rušno na prestupovom poli, kde sa pred pár dňami skončilo prestupové obdobie.

Kozmetické doplnenie, ale aj posledná šanca na vylepšenie toho, čo v lete nevyšlo. Prestupové obdobie profesionálov končilo aj tento rok 6. septembra a viacero tímov ešte pred jeho uzatvorením priviedlo hráčov, ktorí majú pozdvihnúť ich hru. Vybrali sme päť najzaujímavejších z nich.

Miroslav Sovič

Nestávalo sa až tak často, aby sa v rámci východniarskej rivality udial prestup na linke Vraňare-Koňare či naopak. Tatranu Prešov sa však v závere prestupového obdobia priviesť na hosťovanie jeden z najvýraznejších talentov košického futbalu súčasnosti, čo je zároveň už tretí tohtosezónny prestup na rovnakej linke (Sagna, Veselý). Ofenzívny stredopoliar Miroslav Sovič má ešte len 20 rokov a v tejto sezóne veľa priestoru v Košiciach nedostal, v tej minulej, napríklad, však odohral 20 zápasov v najvyššej súťaži. Skúsenosti v našej súťaži zbieral tri sezóny pred tým, keď ešte ako dorastenec naskakoval občasne v drese Košíc na niekoľko zápasov. Tatran nezažíva úplne ideálny štart do súťaže, napriek tomu, že pred sezónou priviedol viacero zaujímavých hráčov, najmä do ofenzívy. Zmeniť to môže aj perspektívny Sovič.

Bálint Csóka

Oproti minulému ročníku, zažíva Šamorín vydarenejší vstup do sezóny, a to napriek tomu, že v lete sa v klube uskutočnila prestupová búrka, pri ktorej prišlo k zmene viac ako polovice kádra. Niektoré mená sa však opakujú a v prípade Bálinta Csóku to je déja-vu potretíkrát. Odchovanec DAC vstúpil do mužského futbalu práve v Šamoríne a počas svojej premiérovej sezóny medzi mužmi sa výrazne zapísal do diania v MONACObet lige. V sezóne 2022/2023 patril najmä v jesennej časti medzi najlepších strelcov, vybojoval si dokonca nomináciu na Majstrovstvá sveta do 20 rokov. Nasledoval prestup k slávnej značke ETO Gyor, vtedy ešte druholigovému tímu. Ten však najprv na jar bojoval a potom postúpil o súťaž vyššie a (ešte stále) mladý hráč stratil miesto. V Šamoríne hosťoval už aj na jar a v 13 zápasoch dal slušných 5 gólov. Tretíkrát prichádza do Šamorína, v ktorom zažil vydarené obdobia. Na ne chce nadviazať a ak si udrží gólovú produktivitu z predošlých dvoch, Šamorín môže mieriť aj vyššie ako na aktuálne 6.miesto.

Ľuboš Praženka

Aj v tomto prípade ide o návrat. Mladý krídelník z portfólia hráčov AS Trenčín hosťoval v Považskej Bystrici už v minulej sezóne. Ukázal sa ako produktívna alternatíva k skúsenejším spoluhráčom, najmä v pozícii žolíka. V 19 zápasoch zaznamenal bilanciu 5 gólov a 5 asistencií a zdalo sa, že si vypýtal pevnejšie miesto vo svojom materskom AS Trenčín. V závere prestupového obdobia však prišla otočka a mládežnícky reprezentant sa opäť vrátil do neďalekej Považskej Bystrice. To, aký prínos vie mať pre MŠK, už stihol deklarovať v minulotýždňovej dohrávke, v ktorej už vsietil prvý gól po návrate, v derby proti Púchovu. Považskobystričania majú slušne nabité krídelné priestory, ktoré obhospodarujú Jakubík, Tancík či Jánošík, ktorí adekvátne nahrádzajú vysoko produktívne krídla Považskej z minulých sezón, ako Zuziak a Slávik. S Praženkom ešte výraznejšie stúpla sila Považskej v krídelných priestoroch.

Pavle Obradović

Po troch domácich mladíkoch prichádza aj zaujímavý zahraničný prestup. Ten upiekol v závere transferového okna FC Petržalka, angažovaním 23-ročného srbského hráča, Pavle Obradovića. Tento urastený, 197 centimetrov vysoký útočník, naposledy pôsobil v Spojených Arabských Emirátoch, kde boli v drese Emirates Club jeho spoluhráčmi napríklad Andrés Iniesta a Paco Alcácer. Je odchovancom srbského klubu Borac Cacak a v dorasteneckom veku pôsobil aj vo francúzskom Racingu Strasbourg. Svojou postavou prináša do tímu Michala Kuruca ďalší herný rozmer, ktorý sme mohli sledovať už aj v dohrávke s Humenným. Nestáva sa veľmi často, aby do MONACObet ligy smeroval hráč z arabského futbalu, preto bude určite zaujímavé sledovať, ako sa Pavlemu bude za Starým mostom dariť.

Artur Plaskowski

Poľský zakončovateľ síce prestupoval pár dní pred záverom prestupového obdobia, a stihol aj zápas 6.kola, jeho prestup z 30.augusta však môžeme považovať za last-minute prestup. Skúsený, 30-ročný hráč prichádza z klubu, ktorý je v rámci poľského futbalu výraznou značkou, Ruchu Chorzow. V ňom odohral v minulej sezóne v najvyššej poľskej súťaži síce len 2 zápasy, na svojom konte však má niekdajší mládežnícky reprezentant Bialo-czerwonych takmer 200 zápasov v druhej a tretej poľskej lige. Pri svojom debute za ľubnovniansky RedFox ako striedajúci hráč dal aj gól, čo dáva Líškam nádej na to, že zvýšia svoju gólovú produktivitu. So štyrmi gólmi sú v tejto štatistike zatiaľ poslední. Ak sa Plaskowski chytí, môže nováčika vytiahnuť mimo zostupového ohrozenia.


Aktuálne články

Mesiace nehrával. Olejník sa vrátil a zariadil víťazstvo Tatrana
Humenné zatiaľ vonku so zhodnými prehrami, bude na Považí znovu gólová divočina?
Laura rozšíri zbierku o ďalšiu sošku. Métu si nastavil na číslo desať
Ľuboslav Laura s Gólom mesiaca
Slovenské duo a kvarteto legionárov. Hlasujte za najkrajší gól mesiaca MONACObet ligy!
V šlágri kola víťazstvo Liptákov, v Malženiciach žiaril tínedžer
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 7 13:4 16
2. 6 11:6 13
3. 7 13:12 12
4. 6 11:6 11
5. 6 7:6 10
6. 7 13:13 10
7. 7 8:11 10
8. 6 7:6 8
9. 7 9:14 8
10. 6 8:12 7
11. 6 6:6 6
12. 6 9:11 6
13. 7 4:8 5
14. 6 5:9 2