30.8.
31.8.
31.8.
1.9.
1.9.
1.9.
12.10.
13.9.
14.9.
14.9.
14.9.
14.9.
11.10.
12.10.
20.9.
21.9.
21.9.
21.9.
22.9.
22.9.
22.9.

Mesiace nehrával. Olejník sa vrátil a zariadil víťazstvo Tatrana

Do zápasu s Považskou Bystricou naskakoval v závere, keď v šlágri kola domáci prehrávali. Stanislav Olejník jeden gól dal, na jeden prihral a zariadil dôležitú otočku Tatrana.

(foto: MONACObet liga a Viktor Zamborský)

Široký úsmev a balvan zo srdca, ktorý bolo počuť aj cez televízne obrazovky. Stanislav Olejník má za sebou náročné futbalové mesiace, po ktorých prišiel zápas s Považskou Bystricou ako vykúpenie. Rodák z Levoče a odchovanec Tatrana Prešov bol naposledy v klasickom zápasovom vyťažení ešte v závere minulého kalendárneho roka. V drese ŠTK Šamorín pritom nezažil práve vydarenú jesennú časť, hoci do klubu prichádzal zo Spartaku Trnava ako reprezentant do 21 rokov a overený druholigový kanonier.

Počas zimnej prestávky však prišli zdravotné testy, ktoré 22-ročného zakončovateľa poriadne vystrašili. Séria vyšetrení vyradila Stana Olejníka tesne pred štartom jarnej časti na niekoľoko týždňov z tréningu a zápasov, v závere sezóny sa do rozbehnutého vlaku naskakovalo ťažko, preto v šamorínskom drese odohral len jeden zápas v pozícii hráča základnej zostavy. S klubom sa po sezóne rozlúčil a mohol si hľadať nový klub.

„Na začiatku prípravy ma oslovil športový riaditeľ Tatrana, Stano Šesták, spolu s trénerom Petrušom. Je to klub, v ktorom som vyrastal, samozrejme, že som sa potešil, že sa môžem vrátiť,“ ozrejmil Stanislav Olejník, ako prišlo k jeho návratu.

Aj po návrate však musel o svoje miesto v Tatrane bojovať. Okrem trinástich minút proti Zvolenu, v ktorom Prešov vyhrával 3:0, sa v nabitej útočnej formácii Tatrana na ihrisko nedostal. Zápasovú prax zbieral o súťaž nižšie v drese partnerského Stropkova.

„Dlhšiu dobu som nehral, preto aj tie štarty v Stropkove na rozohratie. Som rád, že som proti Považskej Bystrici dostal väčšiu minutáž, a že som sa mohol odvďačiť gólom a asistenciou. Verím, že nebudú posledné,“ povedal na margo prvej výraznejšej minutáže v (staro)novom drese samotný hráč.

Jeho príchod na ihrisko chystal domáci tréner ešte za stavu 0:0, kým k nemu prišlo, domáci už prehrávali. Ani to nič nezmenilo na zámere trénera Petruša a Olejník išiel na ihrisko v 69. minúte. „Bol to plánovaný ťah. Už pred rozcvičkou v druhom polčase mi tréner prízvukoval, aby som dal gól.“ Tréner sa má poslúchať a Olejník, nielenže pomerne rýchlo vrátil gólom Tatran do hry, ale o tri minúty nato vyzval asistenciou na víťazný gól Davida Fadaira. Definíciu efektívneho žolíka mohol ešte vylepšiť ďalším gólom, ku ktorému bol blízko, mrzieť ho to však rozhodne nemusí, lebo po treťom góle Sagnu mohla v Stropkove vypuknúť oslava. Aj v nej hral hlavnú rolu Stanislav Olejník, ktorého spoluhráči oslavovali v tónoch známeho hitu Freed from Desire.

„Sú to skvelé pocity, keď ako striedajúci hrač prídete a pomôžete mužstvu k otočeniu výsledku a zisku dôležitých 3 bodov,“ žiaril spokonosťou.

Hoci v úvode sezóny fanúšikovia Tatrana neboli spokojní s bodovým ziskom, ani predvedenou hrou, faktom je, že sa Prešov blíži čelu tabuľky. Tri body proti kvalitnej Považskej Bystrici k tomu dopomohli, veď Tatran stráca na ViOn päť bodov, pričom má zápas k dobru.

„Myslím si, že vstup sme nemali zlý, možno to niekto berie len z toho pohľadu, že sme nevyhrali v Starej Ľubovni. Atmosféra v tíme je výborná a na tréningoch pracujeme nastopercent, aby sme boli každým zápasom lepší,“ hovorí útočník zeleno-bielych. Či mu vydarený zápas pomôže v boji o základnú zostavu, ukážu až ďalšie zápasy. Veď v ofenzívnej línii Tatrana je po boku Arthura, Sagnu, Fadaira, Franka či Diaa poriadny pretlak. Zdravý Olejník so zápasovou praxou však určite má čo zostave Mareka Petruša ponúknuť.

„Máme silu na všetkých postoch, nielen v útoku. Myslím si, že to do seba dobre zapadá a konkurencia nás posúva vpred. Mame výborný tím a určite sa chceme pobiť o horné priečky. Koniec sezóny je však ďaleko, preto ideme postupne, od zápasu k zápasu,“ uzavrel hrdina Tatrana Prešov zo zápasu 7.kola, Stanislav Olejník.


Aktuálne články

Humenné zatiaľ vonku so zhodnými prehrami, bude na Považí znovu gólová divočina?
Laura rozšíri zbierku o ďalšiu sošku. Métu si nastavil na číslo desať
TOP 5 last-minute prestupov v MONACObet lige
Ľuboslav Laura s Gólom mesiaca
Slovenské duo a kvarteto legionárov. Hlasujte za najkrajší gól mesiaca MONACObet ligy!
V šlágri kola víťazstvo Liptákov, v Malženiciach žiaril tínedžer
Tabulka
# Tím Z Skóre B
1. 7 13:4 16
2. 6 11:6 13
3. 7 13:12 12
4. 6 11:6 11
5. 6 7:6 10
6. 7 13:13 10
7. 7 8:11 10
8. 6 7:6 8
9. 7 9:14 8
10. 6 8:12 7
11. 6 6:6 6
12. 6 9:11 6
13. 7 4:8 5
14. 6 5:9 2